BMS - RCEC (NL)

Arnold Brouwer

Arnold Brouwer, MSc. (1973) is Assessment Expert voor Talentontwikkeling, Examinering en Certificering. Na een bachelor opleiding Bedrijfseconomie (BA) heeft hij de Master Management wetenschappen (MSc.) met specialisatie Strategisch HRM afgerond. Sinds het jaar 2003 is Arnold actief in het vakgebied Assessments. Hij heeft zich zowel theoretisch als in de praktijk ontwikkeld tot allround ontwikkelaar en consultant van online test- en toetsinstrumenten.

Vanuit Profundio werkt hij als zelfstandig gevestigd consultant samen met het Research Center voor Examinering en Certificering. Arnold ontwerpt, implementeert en analyseert data-gedreven instrumenten en programma’s voor het waardevrij testen van kwaliteiten en het toetsen van ontwikkeling. Hierbij richt hij zich op instellingen binnen en buiten het onderwijs, nationaal en internationaal.

Naast zijn advieswerk doet hij semantisch en psychometrisch promotieonderzoek naar zijn eerder ontwikkelde assessment methode voor Systeemgericht Talent Management.

Zijn promotiebegeleiders zijn prof. dr. ir. Theo Eggen en prof. dr. ir. Bernard Veldkamp.