BMS - RCEC (NL)

Maaike Heitink, MSc. is promovendus bij RCEC aan de Universiteit Twente en wordt begeleid door Prof. Dr. Ir. Bernard Veldkamp.

Hiervoor behaalde ze haar bachelor Onderwijskunde en master Educational Science and Technology aan de Universiteit Twente.

Binnen haar master koos ze de richting Curriculum Instruction and Media Applications, samen met aanvullende vakken over testdesign en IRT.

Tijdens haar studie had ze verschillende bijbanen, bijvoorbeeld het project Taaltreffers. Dit is een educatief, online spel, bedoeld om de woordenschat van leerlingen tussen de 9 en 12 jaar op een speelse manier te verbeteren. Tijdens haar master ging ze naar de Lawrence Hall of Science (Universiteit van Californië, Berkeley) voor de  grootschalige implementatie van een innovatief curriculum.

In haar promotieonderzoek is Maaike betrokken bij verschillende projecten, waaronder een project over didactische ICT bekwaamheid van docenten en een Europees project dat zich richt op de ontwikkeling van een online leeromgeving waarin computer adaptieve en formatieve toetsen opgenomen zijn. Haar promotor is Prof. Dr. Ir. Theo Eggen.