BMS - RCEC (NL)

Dorien den Otter, Msc, is in 2009 gestart met de bacheloropleiding Onderwijskunde aan de Universiteit Twente. In 2012 heeft ze deze opleiding Cum Laude afgerond. Na het behalen van de master Educational Science and Technology in 2013 heeft ze bij het RCEC een reviewstudie naar de kwaliteit van toetsen gedaan. Naar aanleiding van dit onderzoek is ze medeontwikkelaar van Eerste Hulp Bij Toetsen, bedoeld ter ondersteuning van leraren in het voortgezet onderwijs. 

Sinds september 2015 is ze werkzaam als promovendus bij het RCEC. In haar promotie ligt de focus op de rapportage van formatieve toetsen in het primair onderwijs. Ze onderzoekt de behoeften en mogelijkheden van de verschillende gebruikers om daar vervolgens de rapportages op af te stemmen. De doelen van het onderzoek zijn om (1) effectieve rapportages te ontwikkelen die valide worden geïnterpreteerd, bruikbaar zijn en leiden tot meer leren en (2) nieuwe kennis te genereren op het gebied van effectieve rapportages.

De dagelijkse begeleider is Dr. Saskia Wools (Cito) en de promotors zijn Prof. dr. ir. Theo Eggen en Prof. Dr. Ir. Bernard Veldkamp.  

https://citoblog.wordpress.com/2016/01/29/meer-inzicht-in-data-help-mee-rapportages-verbeteren/