RCEC beoordelingssystemen en whitepaper

RCEC ontwikkelde een uniek systeem voor objectieve en deskundige beoordeling van de kwaliteit van examinering. Het RCEC beoordelingssysteem is wetenschappelijk onderbouwd en draagt bij aan de inhoudelijke, organisatorische en toetstechnische kwaliteit van het examenproces en examenproduct: van constructie en afname tot  beoordeling en analyse.

Het RCEC beoordelingssysteem is in de eerste plaats bedoeld om de kwaliteit van toetsen en examens te laten beoordelen door RCEC gecertificeerde auditoren. Daarnaast kan het beoordelingssysteem betrokkenen bij examinering helpen bij de constructie en verbetering van examenproducten. Bovendien geeft het docenten, schoolorganisaties, examencommissies en andere examengebruikers een handvat bij het selecteren van kwalitatief goede toetsen en examens.

Er bestaan verschillende vormen van toetsen en examens, die elk vragen om een eigen invulling van de zes criteria. Daarom bieden wij drie varianten van ons beoordelingssysteem aan. Zo is er altijd een die past bij uw situatie.

  1. RCEC beoordelingssysteem voor de kwaliteit van papieren en digitale studietoetsen en van (praktijk)examens
  2. RCEC beoordelingssysteem voor de kwaliteit van mondelinge examens
  3. RCEC beoordelingssysteem voor de kwaliteit van simulator examens

De verschillende varianten van het RCEC beoordelingssysteem kunt u opvragen via onze website. Zo krijgt u de beschikking over de inhoud en werkwijze van het beoordelingssysteem. Een praktische gids bij de constructie van uw examens.

Voor meer informatie over de theoretische achtergrond van het beoordelingssysteem is ons Engelstalige whitepaper ‘RCEC Review System for the Quality of Examination’ beschikbaar. Deze kunt u eveneens opvragen via onze website.