Verslag van de IAEA2022 conferentie in Mexico-Stad

Van 2 tot 7 oktober 2022 vond de 47ste editie van de jaarlijkse conferentie van de International Association for Educational Assessment plaats in Mexico-Stad. Het thema dit jaar was: “Contributions of Assessment to Quality Education”.

Ook dit jaar heeft RCEC weer actief bijgedragen aan de conferentie. Op zondag 2 oktober verzorgden wij de pre-conference workshop ‘Performing a Test and Item Analysis of Exam Results Using the Open-source Statistical Software R” aan 20 deelnemers uit 9 landen (Azerbeidzjan, Barbados, Filipijnen, Ghana, Jamaica, Nederland, Nigeria, Verenigd Koninkrijk en Zuid Afrika). In een interactieve workshop hebben de deelnemers kennis gemaakt met het online uitvoeren van toets- en itemanalyses in een door RCEC ontwikkelde applicatie in R Shiny. De workshop werd enthousiast ontvangen en vele vragen uit het publiek konden worden beantwoord.

Op dinsdag 4 oktober verzorgden Arnold Brouwer en Vali Huseyn van het State Examination Center of Azerbaijan (SEC) een duo-presentatie over de audit die RCEC voor SEC mocht uitvoeren in het jaar 2021. De sessie werd goed bezocht en dit gaf beide presentatoren de mogelijkheid om de ervaringen en de samenwerking met een breed publiek te delen.

De rest van de week was er genoeg tijd voor het weerzien met oude vrienden, het leggen van nieuwe contacten, het volgen van interessante presentaties, het uitwisselen van kennis, en het genieten van het prachtige Puebla en het beroemde Coyoacán met het blauwe huis van Frida Kahlo. We kijken terug op een geslaagde conferentie en bedanken langs deze weg nogmaals de Anáhuac Universiteit in Mexico-Stad voor de professionele organisatie.