Maak kennis met het vernieuwde RCEC

Vorig jaar januari zetten wij met RCEC, Research Center voor Examinering en Certificering, de stap naar zelfstandigheid. Een logisch vervolg op onze groeiende rol als expert en auditor, en de toenemende vraag naar onafhankelijkheid vanuit het veld. Inmiddels zijn we ruim een jaar verder. Een jaar waarin we snel zijn gegroeid en samen met vele mooie opdrachtgevers hebben gewerkt aan de kwaliteit van examinering. Het is nu de hoogste tijd om ook onszelf goed op de kaart te zetten. Met trots presenteren we u vandaag onze nieuwe huisstijl en nieuwe website.

Over ons

RCEC, Research Center voor Examinering en Certificering, is het expertisecentrum voor het borgen en bevorderen van de kwaliteit van examinering.

Als auditorganisatie beoordelen wij de kwaliteit van studietoetsen en examens. Wij zijn betrokken bij de beoordeling en certificering van grote Nederlandse examenstelsels. Zowel binnen het reguliere onderwijs ressorterend onder het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, als voor het niet-reguliere onderwijs, zoals de door de ministeries ingestelde zelfstandige bestuursorganen (ZBO’s).

Verder zijn wij een volledig onafhankelijke adviesorganisatie. Wij ontwikkelen geen eigen instrumenten, maar zijn er exclusief om instellingen in het regulier onderwijs en de beroepspraktijk te ondersteunen met integraal toetsdeskundig advies. Met praktijkgericht onderzoek, data-gedreven innovatie en psychometrische dienstverlening richten wij ons op de volledige toetscyclus. Van constructie en afname tot beoordeling en analyse.

De kennis en ervaring die wij in ons bestaan hebben opgedaan, en nog steeds opdoen, delen we via onze academie. Wij bieden verschillende vormen van opleiding, gericht op kwalitatieve examinering en toegepaste psychometrie. Dit doen we via open inschrijving, in-company maatwerkopleidingen en online via ons learning management systeem. Zo doen wij recht aan beslissingen door, over en voor talent.

Daarnaast werken wij aan een praktijkgerichte leerlijn Toetsdeskundigheid. De leerlijn wordt speciaal ontwikkeld voor professionals in de praktijk die zich naast hun werk verder willen bekwamen in toetsdeskundigheid. Het programma gaat zes maanden duren en volgt u deels klassikaal en deels online. Via de website kunt u nu al meer informatie opvragen.

Onze experts

RCEC bestaat uit een multidisciplinair team van toetsdeskundigen, onderzoekers, data-analisten en psychometrisch deskundigen. We werken samen met onze geassocieerde onderzoekers, gecertificeerde auditoren en alumni. Hierdoor zijn we adaptief en hebben we de expertise om elke opdracht op maat uit te voeren.

Uniek in Nederland

In onze nieuwe opzet zijn wij de enige speler in Nederland die deze expertrol over de hele breedte van het veld oppakt en zich niet beperkt tot een specifiek type onderwijs. Wij werken altijd vanuit onze wetenschappelijke basis, gekoppeld aan ruim tien jaar ervaring en een netwerk van de beste experts in het veld.

Waar kunt u ons vinden

Wij werken vanuit onze dependance aan de Universiteit Twente in Enschede. Daarnaast openen wij binnenkort een vestiging in het centrum van Apeldoorn. Hierover ontvangt u op korte termijn meer nieuws.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze werkzaamheden en de ontwikkelingen in de wereld van toetsen en examens? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief of houdt onze nieuwspagina in de gaten. Daarnaast nodigen wij u van harte uit ons te volgen via onze LinkedIn bedrijfspagina. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Wilt u meer informatie? Bel of mail gerust met uw vraag. Wilt u liever direct een afspraak? Neem dan contact op voor een gratis consult, waarin we uw wensen bespreken en bekijken wat de meest passende oplossing is voor uw situatie.

Namens RCEC,

Dr. A.J. (Arnold) Brouwer, Directeur